Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - iunie 2015

Publicat: luni, 1 Iunie 2015 , ora 13.32
Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Miercuri, 10 iunie 2015, ora 21,30
Transmisiune directă de la Londra.
Concert susținut de Orchestra Simfonică din Londra la "Barbican Hall". Dirijor: Sir André Previn. Solistă: violonista Anne-Sophie Mutter. André Previn - Concertul pentru vioară și orchestră "Anne Sophie"; Serghei Rahmaninov - Simfonia a II-a op.27 în mi minor.


Joi, 11 iunie 2015, ora 21.30

Transmisiune directă de la Birmingham. Concert susținut de Orchestra Simfonică a orașului Birmingham. Dirijor: Alpesh Chauhan. Solist: cornista Elspeth Dutch. Franz Schubert - Simfonia a VIII-a D.759 în si minor "Neterminata"; Richard Strauss - Concertul nr.2 în Mi bemol major pentru corn și orchestră; Antonin Dvorak - Simfonia a VII-a op.70 în re minor.


Vineri, 12 iunie 2015, ora 21.00

Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la "Herculessaal". Dirijor: Herbert Blomstedt. Ludwig van Beethoven - Simfonia a IV-a op.60 în Si bemol major; Carl Nielsen - Simfonia a V-a op.50.


Joi, 18 iunie 2015, ora 22.00

Transmisiune directă de la Torino. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Naționale Italiene la Sala "Auditorium". Dirijor : Juraj Valcuha. Solistă: pianista Olga Kern. Serghei Rahmaninov - Concertul nr.3 op.30 în re minor pentru pian și orchestră; Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia a V-a op.64 în mi minor.


Vineri, 26 iunie 2015, ora 21.00

Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la "Herculessaal". Dirijor: Yannick Nézet-Séguin. Joseph Haydn - Simfonia nr.44 în mi minor "Funebră"; Johannes Brahms - "Recviemul german" (colaborează Corul Radiodifuziunii Bavareze, soliști: soprana Christiane Karg și baritonul Matthias Goerne).


Duminică, 28 iunie 2015, ora 21.15

Transmisiune directă de la Berlin. Concert susținut de Orchestra Filarmonică din Berlin la "Waldbühne". Dirijor: Sir Simon Rattle. Solist: pianistul Lang Lang. Edvard Grieg - Concertul op.16 în la minor pentru pian și orchestră; Muzică de film de John Williams Miklós Rózsa, Bernard Hermann ș.a.


Luni, 29 iunie 2015, ora 21.30

Transmisiune directă de la Lugano. Concert susținut de Orchestra Elveției Italiene la "Centrul Congreselor". Dirijor: Jacek Kaspszyk. Serghei Prokofiev - Concertul nr.2 op.16 în Sol major pentru pian și orchestră (solist: Serghei Babaian); Max Bruch - Concertul nr.1 op.26 în sol minor pentru vioară și orchestră (solist: Renaud Capuçon); Francis Poulenc - Concertul în re minor pentru două piane și orchestră (soliști: Martha Argerich și Alexander Gurning); Franz Liszt - Concertul nr.2 în La major pentru pian și orchestră (solistă Khatia Buniatishvili).