Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - iunie 2013

Publicat: sâmbătă, 1 Iunie 2013

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Vineri, 7 iunie , ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Bavareze la Philharmonie am Gasteig
. Dirijor Mariss Jansons. Solist violoncelistul Yo-Yo Ma. Robert Schumann - Concertul op. 129 în la minor pentru violoncel și orchestră; Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia a VI-a op. 74 în si minor, "Patetica".


Joi, 13 iunie, ora 21.00
Transmisiune directă de la Paris. Concertul Orchestrei Naționale a Franței la Théâtre des Champs-Elysées.
Dirijor Daniele Gatti. Richard Wagner - Uverturile operelor "Olandezul zburător" și "Tannhäuser", Preludiul actului I al operei "Lohengrin", Preludiul și Moartea Isoldei din opera "Tristan și Isolda" și Preludiul operei "Maeștrii cântăreți din Nürenberg"; Igor Stravinski - "Ritualul primăverii".


Duminică, 16 iunie, ora 20.00

Transmisiune directă de la Praga. Concertul de gală susținut de laureații Competiției Internaționale Concertino Praga - ediția 2013 și de Orchestra de Cameră a Filarmonicii Boemiei de Sud la Palatul Rudolfinum din Praga. Dirijor Jan Talich. Antonio Vivaldi - Concertul RV.93 în Re major pentru chitară și orchestră (solistă Barbora Kubíková, Republica Cehă - Premiul I ); Mario Castelnuovo Tedesco - Concertul nr.1 op.99 în Re major pentru chitară și orchestră (solistă Hedvika Svendová, Republica Cehă - Premiul II); Henry Vieuxtemps - Concertul nr.5 op.37 în la minor pentru vioară și orchestră (solistă Alexandra Bobeico, România - Premiul I și Premiul pentru cea mai bună interpretare a piesei obligatorii); Maurice Ravel - Concertul nr.1 în Sol pentru pian și orchestră (solist Pavel Verkhautov, Rusia - Premiul II); Franz Liszt - Concertul nr.1 S.124 în Mi bemol major pentru pian și orchestră (solist Victor Maslov, Rusia - Marele Premiu "Helena Karásková").


Joi, 20 iunie, ora 21.00
Transmisiune directă de la Bruxelles. Festivalul "Fête de la musique". Concertul susținut de Orchestra Națională a Belgiei la Bozar - Centrul de Arte Frumoase.
Dirijor Andrey Boreyko. Solist pianistul Nikolai Luganski. Serghei Rahmaninov - Concertul nr.2 op.18 în do minor pentru pian și orchestră; Ludwig van Beethoven - Simfonia a III-a op.55 în Mi bemol major, "Eroica".