Arhivă : Votează discul de muzică clasică al anului 2013 Înapoi

Maria Joao Pires - Sonate de Schubert: CD-uri in premieră, 7 mai 2013

Publicat: luni, 29 Aprilie 2013 , ora 14.32

Vă prezint un nou album inclus în campania Radio România Muzical "Votează discul de muzică clasică al anului 2013": pianista Maria Joao Pires interpretează Schubert - un album lansat în 1 februarie 2013 ce cuprinde două monumentale sonate ale romanticului austriac: sonatele nr.16 și 21.

La 70 ani, portugheza Maria Joao Pires este un nume binecunoscut și respectat. Și românii au putut-o admira în concertele și recitalurile susținute în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu" . Maria Joao Pires este recunoscută ca o specialistă a muzicii lui Mozart, însă veți constata în înregistrarea care urmează că Schubert în interpretarea ei are un parfum aparte.

Critica internațională a vorbit la unison, cu entuziasm, despre acest nou disc al pianistei Maria Joao Pires: bun gust, delicatețe, introspecție, echilibru în realizarea planurilor sonore sunt cuvintele cel mai des folosite pentru descrierea acestei înregistrări. Eu cred că trebuie să ne bucurăm de fiecare realizare a unui mare pianist, așa cum este și Maria Joao Pires. Mă bucur că după ce a ales ca din 2006 să se stabilească în Brazilia și să ceară și cetățenia statului ce este noul ei cămin, Maria Joao Pires încă înregistrează și apare în concerte. Și nu doar că își continuă cariera, ci păstrează aceleași cote înalte cu care ne-a obișnuit în ultimii 43 ani. Ceea ce este o perfomanță în sine.

Miercuri, joi și vineri (8-10 mai) de la ora 17.30, CD-uri în premieră cu Liliana Staicu - puteți asculta înregistrări semnate de soprana Aleksandra Kurzak, chitaristul Milos Karadaglic și violonistul Giuliano Carmignola.

Iar lunea viitoare, 13 mai, de la ora 20, vă dau din nou întâlnire la emisiunea Music box. În 13 mai ascultați cel mai nou album al compozitorului italian Ludovico Einaudi - In a time lapse.

Cristina Comandașu