Arhivă : Votează discul de muzică clasică al anului 2013 Înapoi

'Cavalerul rozelor' de Richard Strauss - Opera în interpretări de referință - 24 februarie 2013

Publicat: vineri, 22 Februarie 2013 , ora 12.24

Cu o nouă premieră radiofonică vă așteptăm duminică, 24 februarie, de la ora 20.30 - opera Der Rosenkavalier de Richard Strauss, ultima versiune live cu Renée Fleming, Diana Damrau și Sophie Koch sub bagheta maestrului Christian Thielemann.

Pentru iubitorii creațiilor straussiene această înregistrare este un regal de voci, emoții, sonorități rafinate, reunite într-un discurs în care comicul și sobrul se întrepătrund natural și captivant. C.D.-ul lansat anul trecut - precedat de înregistrarea în format DVD din 2009 - este un elogiu adus sopranei Renée Fleming. Cântăreața creează unul dintre cele mai reușite portrete ale Mareșalei, mulți critici considerând că pentru ea acesta este rolul rolurilor. Superbă în rolul Sophie, cu un cânt elegant și tineresc este Diana Damrau, la fel ca și Sophie Koch în rolul Octavian. Realmente cuceritor este Jonas Kaufmann în episodicul rol al Tenorului iar Franz Hawlata face din rolul Baronul Ochs un personaj parodic, fără vulgaritățile adeseori prezente în alte versiuni.

Alături de Renée Fleming, dirijorul Christian Thielemann atrage cele mai multe laude, justificate de transparența sonorităților, de efectele pe care le creează Orchestra Filarmonică din München sub bagheta sa.

"Este foarte ușor să uiți că imprimarea este live; atât de curat, clar și cald se aud vocile și instrumentele" scria Davis Baker în revista "Opera News". Dumneavoastră ascultați emisiunea "Opera în interpretări de referință" și votați C.D-ul cu opera Cavalerul rozelor.

Iolanda Drâmbei