Arhivă : Recomandări Înapoi

Cele mai bune momente ale stagiunii 2016-2017 'Radio 3 BBC in concert', la 'Concerte de 5 stele'

Publicat: luni, 27 Noiembrie 2017 , ora 11.28

Toate orchestrele BBC din Marea Britanie, sub bagheta celor mai importanți dirijori și cu cei mai valoroși tineri soliști în prim-plan, în perioadele 28-30 noiembrie / 4-8 decembrie, de la ora 15.30.

Emisiunea din fiecare după-amiază care vă aduce înregistrări recente de pe marile scene ale Europei prin intermediul Uniunii Europene de Radio propune, începând din 28 noiembrie, un nou ciclu de evenimente cuprinse în stagiunea trecută a "Radio 3 BBC in concert". Prin această serie de concerte, reputata instituție oferă publicului din Marea Britanie întâlnirea cu toate marile orchestre ale sale, dar și întregii lumi prin intermediul platformei online.

Pentru dumneavoastră, ascultătorii Radio România Muzical, am selectat cele mai alese momente. Astfel, în prima zi veți putea asculta Orchestra Filarmonicii BBC sub conducerea dirijorului Ben Gernon - un muzician născut în anul 1989, aflat printre cei mai tineri dirijori-invitați principali din istoria ansamblului și cu violoncelistul Leonard Elschenbroich solist. Miercuri, 29 noiembrie, Orchestra Simfonică BBC din Scoția concertează sub conducerea lui Ilan Volkov, cel care în 2003, la vârsta de 27 de ani, devenea cel mai tânăr dirijor-principal din istoria formației scoțiene. Iar capul de afiș îl reprezintă Concertul al 2-lea pentru pian și orchestră de Rahmaninov, cu Evgheni Sudbin solist - cel numit de publicația "The telegraph" drept "potențial, unul dintre cei mai mari pianiști ai secolului 21". Joi, 30 noiembrie, aceeași orchestră scoțiană va fi condusă de Thomas Dausgaard - actualul său dirijor-șef, într-un program al capodoperelor simfonice.

În cea de-a doua săptămână dedicată stagiunii "Radio 3 BBC in concert" vor putea fi ascultate alte mari orchestre britanice de anvergură mondială: Orchestra Simfonică din Bournemouth, cu primul dirijor-principal ucrainian din istoria unei formații din această țară la pupitru - Kiril Karabits, Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, cu reputatul Charles Dutoit, Orchestra BBC din Țara Galilor, cea din Ulster, respectiv "Philharmonia" din Londra cu Herbert Blomstedt dirijor. Într-unele dintre cele mai valoroase concerte clasico-romantice, soliști vor fi muzicieni de top ai scenei prezentului: violoncelistul Johannes Moser, violonistul Vadim Repin și pianiștii Stephen Hough și Martin Helmchen.

Nu ratați așadar, întâlnirea cu starurile "BBC Radio 3 in concert" prezente în stagiunea trecută, la Radio România Muzical!

Dan Ghineraru