ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Finalul Festivalului 'Vară magică' 2017 la Concertele RRM

Publicat: vineri, 17 Noiembrie 2017 , ora 12.19

Aflată pentru prima dată pe scena Ateneului Român, Orchestra Națională de Tineret a Olandei a încheiat în 23 august Festivalul "Vară Magică", ajuns în 2017 la ediția cu numărul sase. "Un final spectaculos" - au fost de părere cei aflați în sală apreciind evoluția muzicienilor într-un program cu lucrări de Wagner, Korngold și Stravinski. "Aici, pe scena Ateneului Român, în perioada de vară cântă viitorul României …astă seară cântă viitorul Europei, pentru că Orchestra de Tineret a Olandei este alcătuită nu numai din olandezi, are 19 naționalități… așa cum știm că ar trebui să fie și Europa noastră viitoare…" - a spus gazda serii, Marin Cazacu.

Orchestra Națională de Tineret a Olandei a fost fondată în 1957 și face parte din Federația Europeană a Orchestrelor Naționale de Tineret. În 23 august, la pupitrul orchestrei s-a aflat dirijorul britanic Mark Wigglesworth, iar invitat a fost violonistul Alexander Sitkovetsky care a supus atenției publicului Concertul pentru vioară și orchestră de Erich Wolfgang Korngold. Este compozitorul care a adus sunetul muzicii de la Hollywood conturând pagini cu consistența unei lucrări concertante. Sonoritățile acestui concert sunt specifice coloanelor sonore, căci materialul tematic este preluat din peliculele sale, mai cu seamă din Prinț și cerșetor - o ecranizare din 1937. Alături de acest concert, cei aflați sub cupola Ateneului Român în 23 august au mai ascultat pagini din opera "Tannhäuser" de Richard Wagner și muzica baletului Petrușka de Igor Stravinski.

Seara care a încheiat Fetivalul "Vară Magică", ediția 2017 este propunerea noastră pentru Concertele Radio România Muzical de marți, 21 noiembrie 2017, ora.19.30.

Jeanine Costache