ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Penultima seară din Festivalul Vară magică, ediția 2017 - Concertele RRM, 14 noiembrie

Publicat: vineri, 10 Noiembrie 2017 , ora 10.46

"O explozie de tinerețe" - se spune despre Romanian Sinfonietta Orchestra, ansamblu care a debutat în anul 2010 în cadrul Festivalului Internațional "Enescu și muzica lumii " de la Sinaia. Prezența Romanian Sinfonietta Orchestra acum doi ani la Konzerthaus Berlin într-un concert ce l-a avut ca dirijor pe Horia Andreescu, profilul aparte al acestei încântătoare orchestre de tineri, majoritatea studenți, este urmată de noi și noi prezențe concertistice de nivel internațional. De altfel, Horia Andreescu este cel care a fondat acest ansamblu împreună cu violoncelistul și profesorul Marin Cazacu.

"Prospețime și bucuria de a cânta" - au evidențiat cei pezenți la o seară exclusiv beethoveniană - penultima înscrisă în Festivalul "Vară Magică" - ediția 2017. Pianista Elisabeth Leonskaja, Orchestra "Romanian Sinfonietta"și dirijorul Horia Andreescu au fost protagoniștii unei seri memorabile. Întrucât celebra pianistă nu a cedat drepturile de înregistrare, doar cei aflați sub cupola Ateneului Român, în 16 august 2017, s-au putut bucura de arta sa interpretativă.

Interpretarea reușită de muzicienii Orchestrei "Romanian Sinfonietta" în celelalte două opusuri beethoveniene - uvertura Egmont și Simfonia a V-a op. 67 în do minor și Simfonia a V-a, op.67, în do minor - a stârnit ropote de aplauze urmate de trei bisuri.

La Concertele Radio România Muzical sunteți invitați la această penultimă seară din jurnalul unei "veri magice" marți, 14 noiembrie, ora 19.30.

Jeanine Costache