ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Concert Aniversar – Corul de Cameră Preludiu – 45

Publicat: joi, 2 Noiembrie 2017 , ora 16.58

O întâlnire caldă, emoționantă cu sonorități unice poate fi considerat concertul din 1 noiembrie 2017, susținut sub cupola Ateneului Român de Corul de Cameră Preludiu și dirijorul Voicu Enăchescu. Muzicienii care alcătuiesc Corul de Cameră Preludiu sunt prezenți în peisajul muzical de 45 de ani, parcurgând alături de maestrul lor - dirijorul Voicu Enăchescu, un drum ascendent, consolidat cu fiecare concert.Au acumulat în acest timp un repertoriu cu peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică, romantică, cântece religioase, muzică românească și creație contemporană, piese din muzica popoarelor și colinde.

35 de voci au vibrat împreună cu maestrul lor care a condus cu gestul simplu, dar rafinat, construind împreună cu migală, emoție și bucurie un program în care fiecare piesă a căpătat valoarea unei prețioase bijuterii muzicale. Recunoscut pentru ușurința cu care poate trece de la muzica renascentistă la lucrări contemporane ori prelucrări folclorice, de la repertoriul laic la cel religios, Corul de Cameră Preludiu a impresionat, și în 1 noiembrie, cu versatilitatea programului ales. Corul de Cameră Preludiu este un ansamblu cu o sonoritate unică, o idee imaginată, construită cu migală, și cu un talent de excepție de Voicu Enăchescu.

45 de ani a sărbătorit Corul de Cameră Preludiu într-un concert încărcat de emoție care i-a readus pe scenă, în două momente corale, și pe foștii membri ai ansamblului. Vă prilejuim și dumneavoastră această întâlnire, la ceas aniversar, cu Corul de Cameră Preludiu - marți, 7 noiembrie, în Concertele Radio România Muzical, începând cu ora 19.30.

Jeanine Costache