Arhivă : Recomandări Înapoi

Angela Gheorghiu la 'Opera și vedetele ei'

Publicat: joi, 5 Octombrie 2017 , ora 12.55

Îndrăgită de public sau elogiată de presă, idolatrizată sau controversată, divinizată sau criticată. Este o vedetă în adevăratul sens al cuvântului, o divă pentru care în anul 1994 BBC și-a întrerupt programele pentru a transmite spectacolul cu "Traviata" de la Covent Garden în care a interpretat rolul Violettei Valéry.

Cu interpretările ei Angela Gheorghiu continuă să impresioneze deopotrivă în spectacole de operă și în concerte. De curând a fost apludată cu frenezie la București, în concertul în aer liber din 15 septembrie 2017. Angela Gheorghiu este permanent în atenția cronicarilor care se întrec în a oferi primii cele mai recente informații despre ultimele ei înregistrări, care se grăbesc să comenteze fiecare gest sau declarație, fiecare apariție în public.

A cântat în cele trei temple ale liricii: Covent Garden din Londra, Scala din Milano și Metropolitan din New York, de numele Angelei Gheorghiu legându-se o discografie deja impresionantă - aproape 80 de albume cu recitaluri și opere integrale. Curând, mai exact în 20 octombrie 2017, Angela Gheorghiu va lansa ultimul său disc intitulat "Eternamante", un album verist realizat cu participarea tenorului Joseph Calleja și a Orchestrei Filarmonicii din Praga, dirijor Emmanuel Villaume.

Într-o incursiune de la operă la zarzuelă, Angela Gheorghiu va fi prezentă la rubrica "Opera și vedetele ei"  din cadrul emisiunii "Arpeggio" vineri, 6 octombrie 2017, ora 11.00.
Jeanine Costache