Arhivă : Recomandări Înapoi

Ansamblul Raro - al treilea concert în Festivalul 'Vara magică', 2017

Publicat: vineri, 29 Septembrie 2017 , ora 12.57

Seara de 19 iulie 2017, i-a reunit sub cupola Ateneului Român pe membrii ansamblului Raro, înscriind al treilea dintr-un regal pe care în fiecare sezon estival îl oferă Festivalul "Vara magică" - în acest an ediția cu numărul 6.

De o seară plină de rafinament și eleganță a muzicii de cameră s-au bucurat cei aflați în sală, ascultându-i pe cei patru muzicieni ai ansamblului Raro. Violistul Răzvan Popovici este întemeietorul acestui ansamblu - "un fel de Rolls Royce." - după cum îl denumește muzicianul, adăugând: "Te poți baza pe ceilalți, știi exact ce fac, știi cum respiră, știi cum frazează, cum se joacă agogic. Cântăm de mulți ani împreună și întotdeauna este o plăcere."

Alături de violistul Răzvan Poppvici au urcat, pe podiumul Ateneului, pianista Diana Ketler, violonistul Erik Schumann și violoncelistul Justus Grimm, optând pentru lucrări de Mozart, Enescu, Saint-Saëns și Fauré. Cu interpretări pline de culoare, pasiune și fantezie, ansamblul Raro este o formație care a dovedit că muzica de cameră, interpretată la standarde ridicate, poate să încânte și să captiveze publicul. Lucru demonstrat și în seara de 19 iulie 2017, aprecierile publicului neîntârziind să apară: "Un concert superb...", ..."o seară cu totul deosebită..." .

De sonoritățile și frazările elegante ale celor patru muzicieni sunteți invitați să vă lăsați fermecați marți, 3 octombrie 2017 la Concertele Radio România Muzical (ora 19.30).

Jeanine Costache