Arhivă : Recomandări Înapoi

Portret Maia Ciobanu-65: Sunete contemporane, 5 mai

Publicat: miercuri, 26 Aprilie 2017 , ora 8.02

Născută la București si formată la școala muzicală românească a anilor '70, Maia Ciobanu a continuat linia componistică trasată de Ștefan Niculescu, Liviu Comes și Aurel Stroe dar și-a conturat propria personalitate și urmând cursuri de compoziție cu Brian Ferneyhough, Gérard Grisey, Wolfgang Rihm, Hans Peter Haller, Włodzimierz Kotoński sau Tristan Murail. În perioada anilor '90 a avut o activitate intensă la nivel european, a susținut cursuri de muzică romanească contemporană la Academia de Muzică din Gothenburg, Suedia, în 1995 apoi la Köln în 1996, la Colegiul Pedagogic din Rorschach în 1997 și la Universitatea din St. Gallen, Elvetia, în 2000.

Distincții obținute de-a lungul carierei de Maia Ciobanu

Maia Ciobanu a câștigat Mențiunea de Onoare la Concursul de compozitie "Mannheim GEDOK" din Germania în 1981, premiul "George Enescu" al Academiei Române în 1998 și Medalia "Ordinul Cultural" în 2004. A compus numeroase lucrări camerale sau simfonice și a îmbinat adesea în creațiile sale, limbajul acustic cu cel electronic, reușind să creeze lumi sonore pline de mister și chiar… suspans.

Veți avea ocazia să descoperiți personalitatea compozitoarei Maia Ciobanu, ascultând emisiunea Sunete contemporane de vineri 5 mai, de la ora 23,30 în care am selectat pentru dumneavoastră două lucrări de referință ale acestei muziciene, Trio "Contraste apropiate" și Concertul pentru clarinet și orchestră.

Laura Ana Mânzat