Arhivă : Recomandări Înapoi

Festivalul ’Vară magică’ la Concertele Radio România Muzical

Publicat: vineri, 21 Aprilie 2017 , ora 16.08

În 2016, între 13 iulie și 24 august în fiecare seară de miercuri de la Sala mare a Ateneului Român, publicul a avut rendez-vous cu muzica de cea mai bună calitate. Desigur, prin intermediul Festivalului Vară magică, ajuns la a V-a ediție. Sub semnul capodoperelor muzicii de cameră a stat recitalul din 10 august 2016, penultimul dintre cele șapte evenimente ale festivalului organizat de Lanto Communication și înregistrat sub sigla Radio România Muzical.

De o seară plină de rafinament și eleganță a muzicii de cameră s-au bucurat cei aflați sub cupola Ateneului Român, urmărindu-i pe tinerii și valoroșii muzicieni, violonista Ioana Cristina Goicea și pianistul Răzvan Costin Filipoiu. Sunt doi muzicieni talentați din a căror interpretare transpare bucuria de a face muzică, doi muzicieni cu un traseu muzical individual bine definit.

Ioana Cristina Goicea este o muziciană cu un palmares important incluzând și premiul I la Concursul de vioară din cadrul Festivalului Johannes Brahms desfășurat în orașul austriac Pörtschach și cu numeroase prezențe pe podiumurile de concerte din țară și din străinătate.

Câștigător al Concursului de la Bremen, în 2005, Răzvan Costin Filipoiu desfășoară o carieră pianistică importantă în Germania, țara în care s-a stabilit de la 17 ani. În fața unui public pasionat de muzica de cameră, cei doi instrumentiști au făcut o alegere interesantă pentru o seară de "Vară magică" înscriind pe afiș lucrări de Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, George Enescu și Henryk Wieniawski. "O seară de "Vară magică" însuflețită cu virtuozitate și pasiune" - s-a spus despre recitalul oferit de doi muzicieni care urcă grăbiți treptele afirmării.

Pe violonista Ioana Cristina Goicea și pe pianistul Răzvan Costin Filipoiu îi veți putea asculta și dumneavoastră la Concertele Radio România Muzical din 25 aprilie 2017, începând cu ora 19.30.

Jeanine Costache