Arhivă : Recomandări Înapoi

Top 10 – preferințele ascultătorilor RRM, 15 și 16 aprilie

Publicat: marți, 11 Aprilie 2017 , ora 15.28

Cu ocazia împlinirii celor 20 de ani de existență ai postului nostru, Radio România Muzical a lansat o provocare melomanilor - să propună lucrări pentru un top al preferințelor ascultătorilor noștri. Apoi, până pe 9 aprilie, tot ascultătorii au stabilit prin vot clasamentul final. Din cele peste 70 de piese propuse de dumneavoastră le-am ales pentru a fi ascultate, pe 15 și 16 aprilie, de la ora 10.00, pe acelea care au primit cele mai multe voturi, astfel rezultând un Top 10 al preferințelor ascultătorilor Radio România Muzical.

Clasamentul final îți veți afla pe 15 și 16 aprilie, acum însă vă divulg doar lucrările care figurează în acest Top 10 RRM: Concertele pentru vioară din ciclul "Anotimpurile" de Vivaldi, Balada lui Ciprian Porumbescu, Sonata în do diez minor "a lunii", Concertul nr.5 pentru pian "Imperialul" și Simfonia a VII-a din creația lui Beethoven, Variațiunile Goldberg, Coralul "Jesu bleibet meine Freude" și Concertul brandenburgic nr.3 de Johann Sebastian Bach, Concertul op.35 pentru vioară de Ceaikovski, Valsul din Suita de jazz nr.2 de Șostakovici, Momentul muzical pentru pian și orchestră de Nicolae Kirculescu, Simfonia "Din lumea nouă" de Antonin Dvorak, Rapsodia română nr.1 de Enescu, Concertul nr.2 de pian de Serghei Rahmaninov și Adagio-ul de Tomaso Albinoni.

Dacă lucrările le-ați ales dumneavoastră, interpretările au fost selectate de mine într-un mod subiectiv și sper să fie pe măsura așteptărilor celor care ne ascultați zi de zi.

Ordinea lucrărilor menționate este absolut întâmplătoare; dacă doriți să aflați clasamentul final rezultat în urma votului dumneavoastră - ascultați-ne sâmbătă 15 și duminică 16, începând cu ora 10.00.

Liviu Pețu