ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Basul Samuel Ramey - 75: Arpeggio, 28 martie

Publicat: luni, 27 Martie 2017 , ora 13.01

 "Un specialist în Rossini" l-a considerat critica pe Samuel Ramey evidențiind ușurința sa în execuția pasajelor de virtuozitate. "…Pentru repertoriul rossinian am fost descoperit de Marilyn Horne care mi-a propus la New York City Opera debutul în "Italianca în Alger" – își amintește Samuel Ramey care, ulterior a înregistrat alături de celebra cântăreață partitura lui Mustafa, într-o integrală efectuată în anul 1980.

"Gioachino Rossini va rămâne mereu în repertoriul meu pentru că muzica lui este un adevărat balsam pentru voce." – spunea  artistul, adăugând: "Creația rossiniană a dat un impuls hotărâtor carierei mele, interpretarea ei prilejuindu-mi nenumărate succese în carieră". Invitat ani la rând la Pesaro, în celebrul festival dedicat creației rossiniene, artistul american a participat la montările operelor: "Otello", "Mahomed al II lea", "Turcul în Italia", "Coțofana hoață", "Doamna lacului", "Moise", "Călătorie la Reims" și "Semiramida".

Că este un "speciaist în Rossini" o demonstrează și cele 10 înregistrări cu opere integrale la care se adaugă un compact disc cu secvențe din creația celebrului compozitor născut la Pesaro; un disc realizat de Samuel Ramey în 1992, sub bagheta dirijorului Gabriele Ferro.

Cu selecțiuni de pe acest album "Rossini" va fi prezent Samuel Ramey, în 28 martie – când împlinește 75 de ani – la rubrica Opera și vedetele ei. (Marți 28 martie 2017, ora 11.00)

Jeanine Costache