Arhivă : Recomandări Înapoi

Festivalul Internațional 'Vară Magică' - ediția 2016

Publicat: vineri, 10 Martie 2017 , ora 12.51

Cu Romanian Sinfonietta și maestrul Horia Andreescu la pupitru a avut loc cel de-al treilea eveniment propus de Festivalul Internațional "Vară Magică", ajuns la ediția cu numărul cinci.

În 28 iulie 2016, publicul și-a îndreptat din nou pașii către Ateneul Român, pentru a asculta un program atractiv, pe care tinerii muzicieni l-au interpretat, două zile mai târziu - în 30 iulie 2016, în cadrul Festivalului Internațional "Alto Aldige", desfășurat la Toblach, în Italia.

Li s-a alăturat în prima parte a programului violonistul Daniel Iulian Druțac. În 2013, Marea Britanie l-a primit pe violonistul născut la Chișinău pentru a studia la Whitgift School cu David Takeno - unul din cei mai buni profesori din Regatul Unit. Daniel Iulian Druțac a susținut deja concerte la Milton Court, una dintre cele mai noi săli de concerte din Londra.

"O sală cu o acustică foarte bună" - consideră Daniel Iulian Druțac Sala Mare a Ateneului Român. A ales să interpreteze Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră de Max Bruch, "un concert perceput în moduri diferite" - este de părere Daniel Iulian Druțac. "Mulți îl cântă foarte agresiv. Eu, personal, îl consider un concert foarte nobil." - a mai adăugat acesta.

Concertul românesc de György Ligeti și Simfonia a IX-a în mi minor "Din lumea nouă" de Antonin Dvorak au mai fost propuse publicului de muzicienii care alcătuiesc Romanian Sinfonietta și dirijorul lor, Horia Andreescu. Cu evoluția lor au ridicat sala în picioare la mijlocul unei "veri magice" găzduiete de cupola Ateneului Român. Mai multe bisuri au încheiat seara de 28 iulie 2017, eveniment pe care puteți asculta la Concertele Radio România Muzical, marți, 14 martie 2017, de la ora 19.30.

Jeanine Costache