ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Best of 2016 - Planeta Jazz, 22 ianuarie

Publicat: luni, 16 Ianuarie 2017 , ora 13.36

Planeta Jazz de duminică, 22 ianuarie, ora 18:00, vă propune un bilanț subiectiv al celor mai bune realizări discografice din 2016. Gregory Porter, Esperanza Spalding și Jacob Collier - trei artiști tineri sau foarte tineri - și-au consolidat statutul pe scena de jazz grație unor albume extraordinare, lansate pe parcursul anului precedent.

Take Me to the Alley este cel de al patrulea LP din cariera cântărețului Gregory Porter. Materialul său anterior, Liquid Spirit, din 2013, s-a vândut în peste 1 milion de exemplare. Noul album al lui Porter a confirmat așteptările din perspectiva succesului la public, dar și a valorii artistice. Dealtfel, Take Me to the Alley este nominalizat pentru premiul Grammy, la categoria jazz vocal. La fel ca majoritatea repertoriului lui Porter, Take Me to the Alley este puternic influențat de genurile soul și gospel.

Născută în 1984, vocalista și basista Esperanza Spalding a produs de asemenea o impresie deosebită în lumea jazz-ului. La vârsta de 20 de ani, a devenit cel mai tânăr profesor istoria colegiului Berklee, iar din 2011 încoace a obținut nu mai puțin de patru premii Grammy. Emily's D+Evolution, cel de al cincelea album din cariera Esperanzei Spalding, este construit în jurul personajului Emily, care reprezintă de fapt un alter ego al artistei.

Jacob Collier este un tânăr vocalist și multi-instrumentist britanic născut în 1994, într-o familie de muzicieni. Începând din 2011, Collier a devenit un adevărat fenomen viral, grație înregistrările video postate pe YouTube. Ulterior, artistul a început să susțină și turnee internaționale ca one man band, folosind un echipament de scenă conceput special pentru el la Massachusetts Institute of Technology. În vara lui 2016, Jacob Collier a realizat albumul de debut, In My Room, așteptat cu nerăbdare de fanii săi din ce în ce mai numeroși.

Vă așteptăm duminică pe frecvențele postului nostru de radio, pentru o ediție Planeta Jazz ce ne insuflă optimismul în privința viitorului acestui gen muzical.

Viorel Grecu