Arhivă : Recomandări Înapoi

Recitalurile Concursului Internațional 'George Enescu' 2016 la 'Concertele Radio România Muzical' - 8 noiembrie

Publicat: vineri, 4 Noiembrie 2016 , ora 12.45

"Foarte frumos! Un concert superb... o muzică aleasă cu totul deosebit." - au fost primele impresii din seara de 10 septembrie 2016, când violoncelista Eun-Sun Hong și pianistul Thomas Hoppe au fost protagoniștii celui de-al doilea recital din seria celor șase evenimente înscrise în cadrul Concursului Internațional "George Enescu" - ediția 2016.

O seară mult apreciată de public a creat violoncelista Eun-Sun Hong, cea care adăuga, în 2014, Marele Premiu la Concursul Internațional "George Enescu" - secțiunea violoncel, unui palmares care cuprindea, deja, premii la Concursul de Violoncel Penderecki și Concursul de Violoncel Gaspar Cassado. Violoncelista, născută la Seul în 1989, a susținut primul său concert la 13 ani alături de Orchestra Filarmonică din orașul natal. Eun-Sun Hong este o violoncelistă cu un bogat traseu concertistic în renumite săli, precum Konzerthaus din Berlin, Victoria Hall din Geneva și Wigmore Hall din Londra, Teatrul Champs-É lysées din Paris.

În 10 septembrie 2016, la Sala Mare a Ateneului Român, i-a stat alături, în demersul său muzical, Thomas Hoppe - un muzician care și-a câștigat o remarcabilă reputație de pianist în genul cameral. El a concertat alături de muzicieni de renume precum Itzhak Perlman, Joshua Bell, Mihaela Martin, Frans Helmerson, dar și cu tineri artiști, printre care Feng Ning, Ben Beilman, Suyoen Kim, Jinjoo Cho și Sergey Malov. Concertele l-au adus în săli celebre cum ar fi Carnegie Hall și Alice Tully Hall în New York City, Wigmore Hall din Londra, Concertgebouw din Amsterdam, Teatrul Colon din Buenos Aires și Filarmonica din Berlin. Thomas Hoppe a fost în mod frecvent pianistul oficial al unor prestigioase concursuri internaționale precum Regina Elisabeta de la Bruxelles, Joseph Joachim de la Hanovra, Feuermann Berlin și ARD Munchen, pentru toate categoriile de instrumente și voci. Ca pianist în cadrul ATOS Trio, apreciatul muzician concertează în întreaga lume, primind cele mai înalte aprecieri.

Marți, 8 noiembrie 2016, de la ora 19.30, la "Concertele Radio România Muzical" sunteți invitați să-i ascultați pe violoncelista Eun-Sun Hong și pe pianistul Thomas Hoppe - protagoniștii recitalului din 10 septembrie 2016 de la Sala Mare a Ateneului Român... cu "un concert extraordinar... cu citiri extrem de interesante ale muzicii".

Jeanine Costache