Arhivă : Recomandări Înapoi

Selecțiuni din Festivalul de la Salzburg la 'Scena europeană' - 11 noiembrie

Publicat: vineri, 4 Noiembrie 2016 , ora 9.53

În fiecare vară, de la sfârșitul lunii iulie și pe parcursul lui august, în orașul natal al genialului mozart are loc unul dintre cele mai importante festivaluri de concerte, operă și dramă. Maeștrii Bruno Walter, Arturo Toscanini, Clemens Krauss, Fritz Busch, Lothar Wallerstein, sopranele Lotte Lehmann și Viorica Ursuleac, tenorii Helge Rosvaenge și Richard Tauber sunt numai câteva dintre numele care nu pot fi separate de începuturile acestei prestigioase manifestări, care a debutat în 1920.

Pe scena Festivalului de la Salzburg - ediția 2016, a evoluat și Orchestra Filarmonică din Viena condusă de Mariss Jansons. Solist a fost pianistul Emanuel Ax, care a interpretat mozartianul concert nr.22 pentru pian și orchestră. Seara de 21 august a fost încununată de acordurile Simfoniei a VI-a în La major de Bruckner.

Și tot anul acesta, dar la Copenhaga, într-un program cu lucrări de Karol Szymanowski și Edward Elgar, au fost invitați doi dintre artiștii momentului - Nicola Benedetti, una dintre cele mai căutate și apreciate violoniste și Alexei Grynyuk, pianistul despre care în revista "Le Figaro" s-a scris că: "are o personalitate uimitoare și virtuozitate absolut transcendentală".

Vă invităm, așadar vineri 11 noiembrie la ora 21.10, să rămâneți pe frecvențele Radio România Muzical și să nu ratați o emisiune dedicată evenimentelor derulate pe scenele europene.

Mihai Stănescu