ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Răzvan Stoica și al său Stradivarius - subiectul 'Portretului nonconformist' din 23 octombrie, ora 17.30

Publicat: vineri, 21 Octombrie 2016 , ora 13.29

O vioară Stradivarius și romanticul "Après une rêve" al lui Gabriel Fauré deschid ediția din această duminică a Portretului nonconformist, dedicată unuia dintre cei mai apreciați tineri violoniști români, muzician care își datorează ascensiunea în lumea muzicii, în mare parte, câștigării premiului I la concursul "New Talent" de la Bratislava, acolo unde a fost propus și susținut de Radio România Muzical. Numele său, pe care melomanii îl cunosc deja bine, este Răzvan Stoica, semnatar al unor CD-uri realizate alături de ansamblul "Kamerata Stradivarius", "Beethoven Academy" sau alături de sora sa, pianista Andreea Stoica.

Răzvan Stoica a plecat spre Conservatorul din Amsterdam după ce a absolvit cursurile Liceului de muzică "G. Enescu" din București, la clasa profesoarei Olivia Papa, cea care i-a șlefuit talentul alături de alți doi maeștri pedagogi - Ștefan Gheorghiu și Modest Iftinchi.

În Olanda a studiat cu Ilya Grubert, dar a participat și la masterclass-uri susținute de nume prestigioase ale violonisticii mondiale precum Leonidas Kavakos, Vadim Repin, Itzhak Perlman sau Pinchas Zuckerman.

Aceste acumulări artistice au avut darul de a-i contura personalitatea și de a-i pune în valoare talentul deosebit și tehnica impecabilă. Dar cred că, în primul rând, ceea ce îl distinge pe Răzvan Stoica în pleiada tinerilor artiști români ai momentului este pasiunea cu care cântă, emoția pe care o transmite, felul în care știe să comunice cu publicul.

În emisiunea pe care i-o dedic vă invit să ascultați înregistrări extrase de pe patru dintre albumele ce îi poartă semnătura interpretativă, unul dintre ele "Virtuosity & Passion" fiind o producție a Editurii Casa Radio.

Duminică, 23 octombrie 2016, de la ora 17.30.

Liliana Staicu