Arhivă : Recomandări Înapoi

Tango, film & more - 28 mai

Publicat: marți, 24 Mai 2016 , ora 9.20

Pentru argentinieni, El Viejo Almacena devenit în anul 1969 un « templu al tangoului », locul unde veneau cei mai importanți interpreți de tango ai momentului, unde se putea dansa, dar mai ales se putea asculta tango. Era o situație neobișnuită până atunci. Cei asemeni lui Julio de Caro îl considerau pe Edmundo Rivero « vinovat » pentru aceasta. Era supărător, spunea Caro, să îi vezi pe dansatori că se opresc și îl ascultă pe Rivero.

Avea de ce să fie intrigat ?

Rivero era fondatorul acestui loc, devenit în cel mai scurt timp foarte popular. În plus, pentru cei asemeni lui Caro, era de neînțeles cum puteau fi atrași dansatorii de o asemenea voce, pe care Horacio Salgan o considera de neînregistrat. Însă, oricât de intrigați erau « specialiștii », publicul îl iubea pe Rivero și prezența lor în număr din ce în ce mai mare în El Viejo Almacen a reprezentat cea mai concludentă dovadă. În acest loc ridicat în secolul al 18 lea, mai exact în 1769, au cântat nume mari ale tangoului: Osvaldo Pugliese, Anibal Troilo, Roberto Goyeneche, pentru a menționa doar câțiva și au venit oameni importanți care au demonstrat prin prezența lor valoarea acestui loc, devenit simbol al noului tango. Regele Juan Carlos și Regina Sofia ai Spaniei, dar și președinți ai diverselor state din lume au pașit în acest « templu al tangoului » .

Un spațiu special, creat de o personalitate aparte, o poveste pe care o puteți asculta în cadrul emisiunii "Tango, film and more", sâmbătă, 28 mai.

Istoria templului tangoului și a creatorului sau, Edmundo Leonel Rivero, va fi însoțită în această ediție de fragmente din coloana sonoră a filmului "Mândrie și prejudecată", semnată Dario Marianelli și de o variantă controversată a celebrelor "Tablouri dintr-o expoziție" de Modest Mussorgski. Este vorba despre varianta lui Isao Tomita.

« Tango, film and more », sâmbătă, 28 mai, de la ora 17,30.