ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. Alexander Desplat muzica filmului “Danish Girl” și Stacy Kent – “Tenderly” CD Review nonconformist, 4 mai

Publicat: miercuri, 27 Aprilie 2016 , ora 15.08

Povestea care a stârnit multe controverse.

După cum știți, filmul Danish Girl, o coproducție britanică, belgiană și americană regizată de Tom Hooper, a fost nominalizată de 4 ori la Premiile Oscar. Premiera filmului a avut loc în toamna trecută la Festivalul de Film de la Veneția, avându-l în rolul principal pe actorul Eddie Redmayne. Filmul, este inspirat de romanul cu același titlu, roman de debut al scriitorului american David Ebershoff. Povestea, care a stârnit multe controverse în momentul lansării filmului, prezintă transformarea unui pictor danez, Einar Weigener, care a decis să devină femeie. Și așa, Einar Weigener devine Lili Elba, în urma unei proceduri medicale riscante si inedite pentru inceputul anilor 1920. Einar este casatorit cu Gerda, si ea pictorita. Intr-o zi, Gerda ii cere sa se imbrace in voaluri ca sa o ajute sa termine portretul unei balerine. Pentru Einar acest moment este o revelație.

Muzica este semnată de compozitorul francez Alexandre Desplat, o coloană sonoră care, chiar dacă nu are alura celestă cu care Desplat și-a obișnuit publicul până acum, a primit laudele criticilor. Rezultatul a fost că Alexandre Desplat a fost nominalizat, pentru muzica filmului Danish Girl, la Globurile de Aur și la Premiul Satellite. Coloana sonoră a fost lansată pe album în 4 decembrie anul trecut de casa Decca Classics.

Compozitorul spune: A fost nevoie de o lungă perioadă de timp pentru a găsi tonul potrivit al muzicii. A fost dificil să transmit frământările prin care a trecut Einar. Muzica a trebuit să se amestece o stare de frumos în mișcare, condimentat cu anxietate și pericol...a fost complicat.

Un Album numit "Tandrețe"

Tenderly este titlul albumului semnat de cântăreața americană de jazz Stacey Kent, o muzică menită să vă ofere o atmosfera intimă și plină de tandrețe. Lansat pe 15 ianuarie 2016, albumul i-a adus lui Stacey Kent nominalizarea la Premiile Grammy. Alături de cântăreață a contribuit la concepția și înregistrarea acestui material sonor, legendarul chitarist și compozitor brazilian Roberto Menescal una dintre cele mai importante figuri ale muzicii secolulului XX din Brazilia, părintele infuziei de bossa nova în jazz, producător și câștigător al unui premiu Grammy pentru întreaga carieră, în anul 2014.
Alături de cei doi artiști completează minunat peisajul sonor pe saxofonistul Jim Tomlinson și basistul Jeremy Brown.

Tenderly este o colecție de teme clasice americane semnate de Sammy Cahn, Johnny Mercer, Ray Nobel, George Gershwin, Mack Gordon, Walter Gross, Redd Evans, Edgar delange, Bob Hillard, Alan Brandt și Jimmy Campbell, dar și o compoziție semnată de Roberto Menescal.
O muzică înșelător de simplă, dar în amănunt pregătită, pentru ca cele 12 piese ale albumului să strălucească pe catifeaua moale din vocea lui Stacy Kent, cea care reușește să le pună minunat într-o lumină convingătoare prin această interpretare imaculată.


Așadar, nu pierdeți CD Review nonconformist din 4 mai, de la ora 10,00 și în reluare de la 17,05 la Radio Romania Muzical.

Gabriel Marica