ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

'Musica Sacra' - o serie de emisiuni speciale dedicate Săptămânii Mari

Publicat: vineri, 22 Aprilie 2016 , ora 10.25

Săptămâna Mare reprezintă una dintre cele mai importante perioade din viața creștinului ortodox și nu numai. Este o vreme a introspecției și a căutării crâmpeiului de 'mai bine' din spiritul fiecăruia. De aceea, emisiunea 'Musica Sacra' să trăiți câteva clipe de liniște în compania muzicii de înaltă calitate, provenită din aproape tot spațiul creștin și de peste veacuri.

Miercuri, 27 aprilie 2016, la doar câteva zile înainte de Patimile și Învierea lui Iisus Hristos, vă invit să descoperim câteva fragmente muzicale de o mare sensibilitate, precum Meditations pour la Careme de Marc-Antoine Charpentier în interpretarea asamblului 'Les Arts Florissants' sau farmecul cântărilor religioase din Serbia, tălmăcite de Dina Liubojevic și Corul 'Melody'. De la fragmente din creația pentru pian a lui Franz Liszt, tot de inspirație religioasă, aduse la viață de Aldo Ciccolini, la sonoritățile de secol XX ale lui John Tavener, vă vom aduce o paletă largă de opusuri, colorate cu un strop de sensibilitate creștină. Desigur, nu pot lipsi nici cântările bizantine autohtone, așa că vom audia în final grupul psaltic 'Nectarie Protopsaltul', dirijat de Sabin Preda.


Întuneric și lumină, durere și desfătare, disperare și speranță, acestea sunt propunerile muzicale pe care Marina Nedelcu le face pentru emisiunea 'Musica Sacra', în fiecare zi a Săptămânii Mari, de la ora 11 și 30 de minute. 
Radu Mihalache