Arhivă : Recomandări Înapoi

Pianista Sânziana Mircea la Concertele Radio România Muzical, 19 aprilie 2016

Publicat: vineri, 15 Aprilie 2016 , ora 13.50

"...Un talent de excepție dublat de maturitate artistică..." - apreciază cronicarii evoluțiile pianistei Sânziana Mircea. Prezență binecunoscută și mult așteptată de publicul bucureștean, tânăra muziciană s-a aflat, în 3 martie 2015, pentru a patra oară în Stagiunea de marți seara.

21 de ani numără Sânziana Mircea, o pianistă cu o bogată experiență scenică dobândită în diverse săli de concerte din Europa, Statele Unite ale Americii si Japonia. Sânziana Mircea este o muziciană care umple sala cu carisma ei, o pianistă iubită de publicul care o așteaptă cu interes pentru recitalurile sale pe cât de dificile pe atât de interesante.

A fost o reîntâlnire pe cât de plăcută pe atât de așteptată de publicul prezent, la Sala Mică a Ateneului Român, pentru o a reasculta pe tânăra care a studiat la Școala Superioară de Muzică și Dans din Köln urmând, în același timp, cursurile la "Guildhall School of Music and Drama" din Londra, ca și student Erasmus. Anul 2014 a marcat debutul Sânzianei Mircea în Marea Britanie, printr-un recital susținut pe una dintre cele mai prestigioase scene de concert din Londra, catedrala "Saint Martin in the Fields".

Tot în 2014 juriul prezidat de Presedintele Academiei Române a desemnat-o pe tânăra pianistă drept "Cel mai bun student român din străinătate - Categoria Arte", în cadrul Galei Ligii Studenților Români din Străinatate. Sânziana Mircea își gândește minuțios programele pentru publicul în fața căruia se află, iar succesul este garantat. În 3 martie 2015, Sânziana Mircea a învăluit sala arhiplină într-o aură romantică optând în recitalul său pentru lucrări de Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin, Serghei Rahmaninov și Alberto Ginastera.

Acest recital susținut de pianista Sânziana Mircea în 3 martie 2015 la Sala mică a Ateneului Român îl veți asculta la Concertele Radio România Muzical (19 aprilie 2016, ora 19.00)

Jeanine Costache