ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Andres Segovia și Pat Metheny la 'Suflet de chitară' - 10 aprilie

Publicat: luni, 4 Aprilie 2016 , ora 10.05

'Sfatul pe care îl ofer mereu studenților mei este acela de a studia muzica în profunzime... Muzica este ca un ocean, iar instrumentele sunt insule mai mari, sau mai mici, cu flori minunate și copaci.' Acestea sunt vorbele lui Andres Segovia, iar în acest final de săptămână vom descoperi 'insula' lui misterioasă la emisiunea 'Suflet de chitară'. El este fără dar și poate cel mai de seamă reprezentant al școlii clasice de chitară și o figură care a oferit necesara doză de 'seriozitate' instrumentului. Este responsabil de promovarea a numeroase opusuri noi, dar și de realizarea unei multitudini de transcripții ale repertoriilor de lăută și vihuelă din Baroc. A fondat o adevărată școală de interpretare care a pus accent pe frazare, stil și paletă cromatică.

De partea cealaltă a monedei, vom afla câte ceva și despre Pat Metheny, o legendă a muzicii jazz. El este de asemenea un profesor, lecțiile sale video sunt disponibile unui public larg de entuziaști care vor să pătrundă în tainele improvizației sale. De la fusion, post-bop și chiar progressive, acest muzician a abordat o paletă largă de stiluri și a devenit celebru pentru colaborările sale cu nume precum Jaco Pastorius, Herbie Hancock, John Scofield, Gary Burton, dar și Steve Reich.

 Așadar, vă invit duminică, 10 aprilie 2016, de la ora 17.30, pentru a vă întâlni cu muzica a doi făuritori de școală, la emisiunea 'Suflet de Chitară'. 

Radu Mihalache