ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Tango, film & more - 2 aprilie

Publicat: marți, 29 Martie 2016 , ora 12.49

Sâmbătă, 2 aprilie 2016, o nouă ediție a emisiunii "Tango, film and more" în care redescoperim istoria prin intermediul sunetelor, o lume sonoră construită atent de Trevor Morris pentru serialul "The Borgias", dar și istoria madrigalului schițată de cei șase membri ai formației vocale The King's Singers. Lor li se adaugă o mult mai recentă « istorie » , cea a tangoului, depănată de Daniel Barenboim, Rodolfo Mederos si Hector Console.

Tango

Pentru toți aceia care iubesc tangoul, albumul « Mi Buenos Aires Querido » este o delectare. Pentru cei care abia se apropie de acest gen, este invitația perfectă pentru a explora. Cei trei artiști dezvăluie nu numai pasiunea acestui dans, ci și expresivitatea sa, complexitatea scriiturii și profunzimea unui dans aparte - tangoul. Sunetul pianului lui Barenboim este inconfundabil, dar ceea ce dă personalitate pieselor de pe acest album este bandoneonul lui Rodolfo Mederos.

Film

După ce a câstigat premiul Emmy pentru serialul Tudorii, Trevor Morris a oferit un nou decor sonor inspirat, cel al familiei Borgia. Ceea ce apropie cele două coloane sonore este stilul elegant, rafinat al compozitorului care știe să scoată în evidență dramatismul unei secvențe sau să contureze o anume stare. Succesul de care s-a bucurat serialul The Borgias, care l-a avut în prim plan pe Jeremy Irons, se datorează cu siguranță și muzicii lui Trevor Morris.

  More

Nu există o muzică pe care cei sase membri ai foarte cunoscutei formatii The King's Singers să nu o cânte si să o facă foarte bine. « More » de aceasta data va fi o întoarcere în timp, în perioada madrigalelor. O istorie a acestuia concentrate într-un album pe care The King's Singers l-a lansat în 1989. Cele 34 de madrigale alese de ei apartin aproape în totalitate celor mai importanți creatori ai genului. Călătoria propusă parcurge Italia, Franța, Anglia, Germania și Spania. Pentru Bob Chilcott, Gabriel Crouch, Mike Love, Bruce Russel, Nigel Short, interpreți atat de versatili « Madrigal History Tour » a fost o nouă încercare.

Trei invitații nonconformiste în lumea muzicii. Fiecare își gasește locul sau în cele 30 de minute. Sâmbătă, 2 aprilie, de la 17,30, emisiunea "Tango, film & more", o invitație de a păși în zone pline de culoare.


Simona Dumitriu