ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Proiectul Martha Argerich 2015 - 'Concerte de 5 stele', 14-18 martie

Publicat: vineri, 11 Martie 2016 , ora 9.57

10-29 iunie 2015. "Proiectul Martha Argerich" din cadrul Festivalului de la Lugano a ajuns la cea de a 14-a ediție.

 Ca în fiecare început de vară, acest stimulativ proiect adună pe scena Elveției italiene, în jurul marii pianiste argentiniene, muzicieni prieteni sau chiar membri ai familiei, într-o originală serie de concerte în care artiști consacrați cântă alături de tineri, de nume care recent s-au alăturat celor în jur de 50 de membri ai "familiei muzicale" Martha Argerich.

Să ne reamintim câteva nume nelipsite din proiectul 'Martha Argerich&Friends' de la Lugano: pianistul Stephen Kovacevich, cel de-al doilea soț al său, și Lyda Chen, fiica pianistei din prima căsătorie, cei doi "frati în muzică", așa cum îi place să îi considere - pianistul Nelson Freire si violoncelistul Misha Maisky; nelipsiți de pe scena din Lugano a ultimilor ani sunt și frații Renaud și Gautier Capuçon, Ilya Gringolts, Lilya Zilberstein, Dora Schwarzberg, Nicholas Angelich sau Khatia Buniatishvili.

"Sunt foarte mulți muzicieni alături de care am trăit momente speciale în viață, fie că vorbim de activitatea de pe scenă sau cea din afara ei. Sunt tineri sau la a doua tinerețe, prieteni de puțin timp sau prieteni de-o viață... până la urmă nici nu contează durata, nici dacă sunt celebri sau nu. Sunt doar muzicieni pe care eu îi consider extraordinari!" declara Martha Argerich, pianista care anul acest va împlini 75 de ani!

La Radio România Muzical, "Proiectul Martha Argerich-2015" într-o serie de emisiuni "Concerte de 5 stele", începând de luni, 14 martie, de la ora 15.


Ana Voinescu