Arhivă : Recomandări Înapoi

Dirijorul Amaury du Closel – Interpretul zilei de 5 februarie la Arpeggio

Publicat: joi, 4 Februarie 2016 , ora 13.53

Născut pe 5 februarie 1956, dirijorul și compozitorul francez Amaury du Closel este cunoscut publicului românesc din destul de numeroasele sale apariții pe scenele de la noi și în special alături de Orchestrele Radio. A studiat compoziția cu Max Deutsch (care la rândul lui s-a numărat printre elevii lui Arnold Schőnberg) și dirijatul cu Alexandre Myrat, Karl Oesterreicher, Sir Charles Mackerras și s-a numărat printre laureații Concursului Internațional de dirijat de la Lugano, ediția 1986.

După ce a asistat la cursuri de măiestre conduse de Pierre Boulez, Du Closel a condus o serie de ansambluri simfonice din Franța, Coreea și din diferite țări ale Europei. Catalogul creațiilor sale numără peste 30 de opusuri: de la opere de cameră la lucrări orchestrale sau camerale, lucrări ce au fost înregistrate de Radio France, dar și de studiouri din Grecia sau Germania.

După ce în anul 2003 a fondat Forumul «Voix Etouffées» cu scopul de a promova muzica acelor compozitori persecutați de naziști, în 2005 Amaury du Closel a publicat o carte despre acești autori, volum premiat de critică.

Arpeggio, 5 februarie 2016, ora 10.00

Monica Isăcescu