ACUM:
21.18
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.43 Sunete contemporane Creații contemporane românești
Apoi: 0.13 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Recomandări Înapoi

Stagiunea de marți seară la 'Concertele Radio România Muzical' - 26 ianuarie

Publicat: joi, 21 Ianuarie 2016 , ora 17.12

Din 26 ianuarie 2016 la Concertele Radio România Muzical vă invităm să luați parte la seria recitalurilor preluate din Stagiunea de Marți seară, sezonul 2014 - 2015.

Ce-a de-a șasea stagiune a acestui proiect a adus în fața publicului deopotrivă tineri muzicieni români care studiază în străinătate și alți instrumentiști talentați care aspiră la un loc în marea muzică. Au evoluat pe scena Sălii mici a Ateneului Român: pianiștii Florian Mitrea, Adela Liculescu, Aurelia Vișovan, Cristian Sandrin, violoniștii Francesco Ionașcu, Mălina Ciobanu, Alexandra Bobeico, violoncelistul Ștefan Cazacu și Cvartetul Solartis.

În 14 octombrie 2014, Raluca Enea a deschis seria recitalurilor, Sala mică a Ateneului Român transformându-se, preț de o oră, într-un salon de muzică preclasică. Fină cunoscătoare a muzicii franceze din prima jumătate a veacului al XVIII-lea, clavecinista Raluca Enea a propus un program integral Jean Philippe Rameau, marcând astfel 250 de ani de la moartea compozitorului.

După o seară de muzică barocă, cu care ne întâlnim destul de rar în sălile de concerte, Stagiunea de marți a continuat, în 21 octombrie 2014, cu un recital de pian susținut de Lucian Gheju. Un ton meditativ într-un program învăluit în romantism a afișat pianistul clujean care a oferit publicului un program bazat în mare parte pe transcripții, precum cele două preludii de coral BWV 639 și BWV 659 de Johann Sebastian Bach și liedurile "Aufenthalt" și "Der Doppelgänger" de Franz Schubert în transcripția lui Franz Liszt.

Jeanine Costache