ACUM:
0.13
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Recomandări Înapoi

Top 10 Concerte pentru pian și orchestră al revistei Gramophone, din 16 ianuarie la Allegro de weekend!

Publicat: marți, 12 Ianuarie 2016 , ora 11.47

Unul dintre cele mai bogate și cunoscute paliere ale repertortoriului muzicii clasice în care un instrument este acompaniat de orchestră este cel reprezentat de concertele pentru pian. Un repertoriu remarcabil, care a adus de-a lungul secolelor satisfacții compozitorilor, interpreților și, nu în ultimul rând, publicului. Mozart a ridicat Concertul pentru pian și orchestră spre noi culmi, dar în mâinile marilor maeștri romantici, acest gen a devenit o expresie a unei uimitoare diversități.

În 2014, cunoscuta revistă londoneză Gramophone a realizat un Top 10 Concerte pentru pian și orchestră, pe care vă invit să îl descoperiți în fiecare sâmbătă și duminică începând din 16 ianuarie și până în 14 februarie, atunci când veți asculta concertul care ocupă locul 1. Cu siguranță însă toate lucrările din acest top vor fi pe placul dumneavoastră, mai ales că le veți asculta în interpretări de referință, realizate de mari pianiști precum Vladimir Ashkenazy, Martha Argerich, Denis Matsuev, Radu Lupu și Claudio Arrau.

Nu ratați așadar Top 10 Concerte pentru pian și orchestră al revistei Gramophone, în perioada 16 ianuarie - 14 februarie 2016, în jurul orei 9,00!

Andreea Chiselev