Arhivă : Recomandări Înapoi

Tenorul Marius Brenciu... la Arpeggio, 11 noiembrie

Publicat: vineri, 6 Noiembrie 2015 , ora 14.15

"…Un al doilea Pavarotti…" - l-a supranumit publicația "The Times" pe Marius Brenciu, românul care în 2001 a cucerit concursul "Singer of the Word". "…Un cântăreț sincer cu o voce minunată care izvorăște parcă direct din inimă…" - a spus Brian Mc Master unul dintre membrii juriului prestigiosului Concurs de la Cardiff. Marius Brenciu a obținut, atunci, cea mai importantă distincție - "Premiul pentru cel mai bun cântăreț al lumii și pentru cea mai bună performanță". Un premiu important care se adăuga unui palmares bogat, incluzând Premiul I și două Premii speciale câștigate, în același an, la Concursul "Tineri artiști" de la New York și Premiul al II-lea la Concursul Regina Elisabeta de la Bruxelles, în 2000.

"Sunt un cântăreț profesionist aflat în circuitul internațional" - îi place să spună tenorului Marius Brenciu, un artist care a urcat pe scene lirice importante culminând în 2008 cu Opera Metropolitan din New York. Marius Brenciu a revenit pe scena mult râvnitului MET și în 2013, dar a fost aplaudat și la Opera de Stat din Frankfurt, Opera din San Francisco, Teatrele San Carlo din Neapoli și La Monnaie din Bruxelles și la Opera din Tel Aviv.

Marius Brenciu s-a născut cu 42 de ani în urmă, pe 11 noiembrie, prilej cu care rubrica Opera și vedetele ei îi este dedicată.

Arpeggio, 11 noiembrie 2015, ora.11.00

Jeanine Costache