Arhivă : Recomandări Înapoi

Noi portrete muzicale în cadrul emisiunii 'Suflet de chitară' - 8 noiembrie 2015

Publicat: vineri, 30 Octombrie 2015 , ora 8.30

În această ediție ne vom continua periplul prin minunatul și misteriosul tărâm al muzicii pentru chitară. De la muzica elegantă a Curții de la Madrid din secolul al XVII-lea până la sonoritățile străzilor americane din anii '70 și până în zilele noastre, indiferent ce preferați, avem câte ceva pentru fiecare ascultător.

De data aceasta, compozitorul vizat va fi Francisco Guerau, un contemporan al unor nume precum Gaspar Sanz și Santiago de Murcia. Muzicianul a studiat la Colegiul Regal din Madrid și a devenit conducătorul Capelei regelui Spaniei. Contribuția sa majoră pentru chitară a fost volumul intitulat Poema harmónico compuesto de varias cifras por el temple de le guitarra española.

De cealaltă parte, artistul contemporan din a cărui creație vom asculta câte ceva este celebrul Al Di Meola. Este poate cel mai cunoscut nume când vine vorba despre latin jazz și fusion, iar cariera sa care se întinde pe mai bine de patru decenii i-a adus colaborări cu muzicieni importanți precum Chick Corea, Jean-Luc Ponty, Paco de Lucia și Frank Zappa. Dar, mai multe vom afla în cadrul emisiunii.

Așa că vă invit să ascultați 'Suflet de chitară' duminică, 8 noiembrie 2015, de la ora 17.30, numai la Radio România Muzical.

Radu Mihalache