Arhivă : Recomandări Înapoi

'Dincolo de culise' cu violonistul Florin Pârvulescu - 2 și 9 noiembrie 2015

Publicat: joi, 29 Octombrie 2015 , ora 22.32

Există un top al primelor cinci ansambluri simfonice americane, din care face parte Orchestra Simfonică din San Francisco. Probabil că din ce în ce mai mult încercăm să ne apropiem acest univers de înaltă performanță, chiar și colectivă, pe care îl reprezintă o orchestră simfonică de top mondial. În plan sportiv și-ar avea echivalența într-o echipă de top UEFA Champions League. Este un univers cu adevărat al celor mai performanți și constanți instrumentiști; un paradis sau un purgatoriu artistic, probabil și una și alta.

Poate să pară superficială abordarea popularității unei orchestre din perspectivă rock, însă realitatea demonstrează că celebritatea se cuantifică și astfel: Filarmonica din Berlin și-a trecut în discografie un album înregistrat în compania grupului Scorpions. De asemenea, Deep Purple a înregistrat un DVD în compania celor de la Orchestra Simfonică din Londra, în faimoasa Royal Albert Hall.

Ei bine, Florin Pârvulescu s-a numărat printre cei selectați din grupul Orchestrei Simfonice din San Francisco să cânte alături de Metallica pentru un album unicat în discografia acestei formații. Dar câți dintre noi îl cunosc pe Florin Pârvulescu? Câți dintre noi știu cum a ajuns pe teren american, cum a reușit să intre la Școala de Muzică Julliard, apoi la Conservatorul Peabody, mai târziu în cadrul Orchestrei Simfonice Saint Louis și, din 1999, membru al partidei vioara I în Orchestra Simfonică din San Francisco? Toate aceste date sumare ascund un drum profesional de excepție, cu care puțini instrumentiști se pot lăuda în prezent .Așadar, cine este Florin Pârvulescu?

Vă invit să-l descoperim împreună în prima parte a interviului pe care artistul l-a acordat în exclusivitate pentru Radio România Muzical luni, 2 noiembrie, de la ora 20.00 și în reluare sâmbătă, 7 noiembrie, la 13.05. A doua parte a interviului pe care ni l-a acordat Florin Pârvulesc va fi difuzată luni, 9 noiembrie, începând cu ora 20.00, cu reluare sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 13.05.

Ioana Marghita