Arhivă : Recomandări Înapoi

Noi apariții discografice la 'Allegro de weekend' - 31 octombrie

Publicat: luni, 26 Octombrie 2015 , ora 12.37

Un playlist prin care să începeți ziua cu bună dispoziție vă așteaptă sâmbătă, 31 octombrie 2015, în programul matinalului Allegro de weekend, între orele 7.00 - 9.50. După lucrări de Johann Strauss-fiul, Wolfgang Amadeus Mozart, Frédéric Chopin, Ludwig van Beethoven și Johann Sebastian Bach, v-am pregătit selecțiuni de pe două noi apariții discografice ale unor artiști internaționali în mare vogă.

Anne Sophie Mutter, renumita violonistă germană care a fost aplaudată în acest an și la București, în cadrul Festivalului "George Enescu", este cu siguranță o artistă ce caută modernitatea și originalitatea. Pentru cel mai recent album al ei, s-a orientat spre "Yellow Lounge" - conceptul prin care muzica clasică este introdusă în cluburi și prezentată tinerilor într-o altă formă - cu o atmosferă degajată, cu discuții între muzicieni și public. Conceptul a apărut la Berlin, a fost preluat cu entuziasm în alte mari capitale ale lumii și a atras de asemenea atenția caselor de discuri. Noul CD al violonistei Anne Sophie Mutter, apărut sub sigla Deutsche Grammophon în 28 august 2015, poartă titlul The Club Album: Live from Yellow Lounge și este inclus în campania Votează discul de muzică clasică al anului 2015 la Radio România Muzical.


O altă nouă apariție discografică inclusă în programul matinalului Allegro de weekend sâmbătă, 31 octombrie, este semnată de un excepțional pianist în vârstă de 24 de ani, apărut, la fel la CD-ul Annei Sophie Mutter, în 28 august 2015 la Deutsche Grammophon - este vorba despre Daniil Trifonov, cel care a uimit în ultimii ani prin prestațiile la marile concursuri internaționale - Chopin de la Varșovia, Arthur Rubinstein de la Tel Aviv și Ceaikovski de la Moscova.

Pentru 2017 este anunțat și un prim concert al lui Daniil Trifonov la București, în cadrul Festivalului George Enescu, alături de Orchestra Filarmonicii din München și maestrul Valery Gergiev.

Noul album al lui Daniil Trifonov, cel de-al doilea lansat pentru Deutsche Grammophon, reunește teme cu variațiuni scrise de Serghei Rachmaniov - pe teme de Paganini, Chopin și Corelli, precum și o lucrare compusă de Daniil Trifonov - intitulată Rachmaniana. Va invit să ascultați de pe acest CD, în cadrul matinalului nostru de weekend, Variațiunile op.43 pe o temă de Paganini de Rahmaninov. Și acest album este inclus în Campania Votează discul de muzică clasică al anului 2015, la care vă invităm să participați. 

Weekend frumos alături de Radio România Muzical, alături (și) de Allegro de week-end din 31 octombrie, ora 7.00!

Andreea Chiselev