ACUM:
21.18
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.43 Sunete contemporane Creații contemporane românești
Apoi: 0.13 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Recomandări Înapoi

Lang Lang - protagonistul 'Portretului nonconformist', 11 octombrie

Publicat: vineri, 9 Octombrie 2015 , ora 13.15

Este unul dintre cei mai apreciați, dar și controversați pianiști ai momentului. Fiindcă nu pregetă a urca pe scenele cele mai importante ale muzicii clasice, în companii dintre cele mai selecte, dar și, spre exemplu, pe scena Grammy-urilor muzicii pop, așa cum a făcut-o în 2013, când a colaborat cu "Metallica" sau în luna februarie, la cea de a 57-a ediție a celebrelor premii, cântând împreună cu Pharrell Williams hitul acestuia - "Happy". Acesta este, însă, modul său de a încerca să ofere bucurie oamenilor, și o face cu un profesionalism desăvârșit.

Iar atunci când se află la Carnegie Hall sau Lincoln Center din New York - acolo unde a deschis de curând stagiunea celebrei Orchestre Filarmonice, la Royal Albert Hall din Londra sau la Filarmonica din Berlin - ca să menționez doar câteva dintre prestigioasele săli în care concertează cu casa închisă - cronicile vorbesc despre un artist temperamental, cu o tehnică uimitoare, al cărui cânt fascinează prin expresivitatea frazării, prin suplețea sunetului și profunda înțelegere a stilurilor.

Lang Lang interpretând Rapsodia ungară nr. 2 de Franz Liszt, lucrarea care l-a determinat, la vârsta de 3 ani, să se apropie de pian.

Despre Lang Lang și muzica sa, duminică, 11 octombrie, de la ora 10.00 și în reluare de la 23.30, în cadrul unui "Portret nonconformist" ce îi este dedicat.


Liliana Staicu