Arhivă : Recomandări Înapoi

John Dowland și Tommy Emmanuel - 'Suflet de chitară', 11 octombrie

Publicat: luni, 5 Octombrie 2015 , ora 9.45

Cum promiteam încă de la lansarea noului sezon al emisiunii 'Suflet de chitară', vom arunca o privire asupra întregii familii a instrumentului. Așa că săptămâna aceasta ne vom familiariza cu muzica unuia dintre cei mai cunoscuți muzicieni care au scris pentru lăută: John Dowland. Un catolic din Anglia protestantă a reginei Elizabeta I, suspect de spionaj, viața muzicianului a fost una foarte intensă, care ar putea constitui baza unui blockbuster de Hollywood. Totuși, pe lângă această atitudine de Frank Sinatra al Renașterii, muzica lui Dowland a supraviețuit veacurilor, iar repertoriul său pentru lăută cotinuă să fie redescoperit și-n zilele noastre.

Dar emisiunea nu ar fi completă dacă nu am lua în vizor și un interpret: Tommy Emmanuel. Artistul de origine australiană este o pată de culoare pe fiecare scenă pe care urcă. O senzație a internetului, abordarea sa a fingerstyle-ului este una unică, plină de energie, încărcată până la refuz de elemente de percuție, care completează o moștenire preluată de la mari chitariști, precum Chet Atkins.

Desigur, dacă vreți să aflați mai multe sunteți așteptați duminică, 11 octombrie 2015, de la ora 17.30, la o nouă ediție a emisiunii 'Suflet de chitară'. Realizator – Radu Mihalache.