Arhivă : Recomandări Înapoi

Aniversare Vasile Moldoveanu 80 la 'Arpeggio' - 6 octombrie 2015

Publicat: vineri, 2 Octombrie 2015 , ora 10.52

"Una dintre cele mai frumoase voci ale lumii" - l-a supranumit presa timpului pe tenorul Vasile Moldoveanu, artistul care va sărbători în 6 octombrie, anul acesta, opt decenii de viață. A abordat în special repertoriul italian, cu roluri precum Alfredo din "Traviata", Ducele de Mantua din "Rigoletto", Radames din "Aida" sau "Rodolfo" din "Boema". Tenorul Vasile Moldoveanu a fost disputat de managerii celor mai importante teatre din lume.

Cariera sa în România a fost relativ scurtă. Din 1966 a cântat numai la Opera Națională București de-a lungul a șapte stagiuni. În 1972, în urma unor audiții la Viena, Vasile Moldoveanu și-a început ascensiunea internațională, atingând punctul culminant cu debutul la Metropolitan, opera unde a cântat aproape 11 ani în 105 spectacole; la mult râvnitul "Met" a strălucit în zece roluri. A revenit după 11 ani în Europa, Vasile Moldoveanu continuîndu-și cariera la Paris, Londra, Monaco, Stuttgart, Hamburg și Roma.

Stabilit la Monte Carlo, tenorul Vasile Moldoveanu încă împărtășește din experiența sa tinerilor, servind el însuși drept model de a cânta, de a onora arta în toate colțurile lumii. Vocea sa de tenor liric cu timbrul foarte plăcut și vibrant și cu un acut sigur și puternic a rămas în puține înregistrări realizate în studioul Radiodifuziunii Române, majoritatea fiind live.

Pe Vasile Moldoveanu - tenorul care s-a situat între gloriile artei cântului din anii '70 și '80, îl ascultați la 'Arpeggio' în rubrica 'Opera și vedetele ei': marți, 6 octombrie, ora 11.00.

Jeanine Costache