Arhivă : Recomandări Înapoi

Dirijorul Semyon Bychkov printre interpreții Festivalului 'George Enescu' 2015 - Arpeggio, 12 august

Publicat: marți, 11 August 2015 , ora 14.19
Născut la St. Petersburg, într-o familie de origine evreiască, Semyon Bychkov este unul dintre elevii celebrului profesor Ilya Musin. În 1973 a câștigat Concursul de dirijat Rahmaninov și drept urmare a fost invitat să conducă Orchestra Filarmonicii din St. Petersburg. Politica antisemită din Uniunea Sovietică i-a convins pe membrii familie Bychkov să părăsească țara pentru a se stabili în SUA, unde viitorul dirijor a studiat la Mannes College din New York. După colaborări cu orchestre americane, cariera lui Semyon Bychkov s-a lansat în urma concertelor susținute împreună cu Orchestra Filarmonicii din Berlin, Concertgebouw din Amsterdam și după semnarea unui contract cu casa de discuri Philipps. Apărând pe scenă împreună cu cele mai importante ansambluri europene, Semyon Bychkov a devenit una dintre personalitățile dirijatului actual.

În anul 2012, a fost invitat să concerteze în cadrul unor evenimente desfășurate în capitala Austriei și la Tel Aviv prin care Filarmonica din Viena a marcat 60 de ani de la înființarea sa. Tot în compania acestui ansamblu va veni și la București, la Festivalul Internațional "George Enescu" 2015, în care va dirija "Wesendonck Lieder" de Wagner, cu soprana Elisabeth Kulman solistă și Simfonia "Patetica" de Ceaikovski.

În emisiunea Arpeggio de miercuri, 12 august, ora 10.30, aveți ocazia să ascultați una dintre cele mai bune înregistrări ale sale: Stabat mater de Rossini, cu Semyon Bychkov la pupitrul Corului și al Orchestrei Simfonice ale Radiodifuziunii Bavareze. Soliști: soprana Carol Vaness, mezzosoprana Cecilia Bartoli, tenorul Francisco Araiza și basul Ferruccio Furlanetto. Audiție plăcută!

Monica Isăcescu