Arhivă : Recomandări Înapoi

Violoniștii James Ehnes și Melina Mandozzi la 'Concerte de 5 stele'

Publicat: luni, 3 August 2015 , ora 11.29

„Concertul de 5 stele” de vineri 7 august de la ora 15 și 30 de minute îi are ca protagoniști pe violoniștii James Ehnes și Melina Mandozzi și Orchestra Filarmonică din Bergen dirijată de Edward Gardner...

Binecunoscutul violonist canadian James Ehnes a debutat ca solist la 13 ani, în compania Orchestrei Simfonice din Montreal. A absolvit Julliard School în 1997, i s-au decernat titlul de „Doctor honoris causa” al Universității Brandon și o bursă de către Societatea Regală din Canada. Este de asemenea membru de onoare al Academiei Regale de Muzică.

Melina Mandozzi s-a născut în localitatea Locarno, din Elveția, într-o familie de muzicieni. Cântă la vioară de la vârsta de patru ani și a studiat la  Școala „Menuhin” pe care a absolvit-o în 1989. La doisprezece ani, a debutat în cadrul Festivalului Regal cu Orchestra Filarmonică din Londra, după care a realizat o serie de turnee de succes în întreaga lume.

Poemul simfonic „Gelozia” de Leoč Janáèek, Concertul op.77 în Re major pentru vioară și orchestra de Johannes Brahms – interpretat de James Ehnes, Balada „Copilul lăutar” pentru vioară și orchestră – cu Melina Mandozzi, solistă și Rapsodia pentru orchestră „Taras Bulba” creații semnate tot de Leoč Janáèek – acesta este programul din 20 noiembrie 2014, de la Sala „Grieg” din Bergen. Înregistrarea acestui eveniment poate fi ascultată vineri, 7 august, la Radio România Muzical, de la ora 15,30.

Mihai Stănescu