Arhivă : Recomandări Înapoi

Cvartetul 'Jerusalem' la Wigmore Hall – emisiunea 'Concerte de 5 stele', 28 iulie

Publicat: vineri, 24 Iulie 2015 , ora 11.55

Patru tineri interpreți:  violoniștii Alexander Pavlovsky,  liderul ansamblului, și Sergei Bresler din Ukraina, violistul israelian Amihai Grosz și violoncelistul Kyril Ylotnikov din Belarus. S-au întâlnit când erau studenți la Conservatorului de Muzică și Dans și Ierusalim, la sfârșitul anilor '90, iar în 2011 li s-a alăturat Ori Kam din California, la violă, înlocuindu-l pe Amihai Grosz, membru fondator al ansamblului. La scurtă vreme au fost selectați de BBC  în seria New Generation Artists, primind cronici entuziaste în presa britanică: “Unul dintre tinerele, dar marile cvartete ale timpului nostru” (Strad Magazine, 2009).

Cvartetul 'Jerusalem' este astăzi un ansamblu de talie internațională, multipremiat și cu o discografie foarte apreciată de iubitorii muzicii de cameră. Unul dintre albumele lor de referință, care include Cvartetul “Moartea și Fata” de Schubert, a figurat în 2008 în revista Gramophone drept Editor’s Choice, disc premiat și în gala ECHO Classic din 2009. Despre recentul lor disc Smetana - Janacek, ajuns în topul Presto Classical Discs din 2014, Gramophone Magazine, nota: “Sunt atâtea de admirat aici, este o realizare impunătoare, iar melodia violei din deschiderea Cvartetului de Smetana, este cea mai reușită din câte am ascultat vreodată”

Cvartetul de coarde „Jerusalem” în recital la Wigmore Hall din Londra, opusuri de Joseph Haydn și Robert Schumann – o înregistrare live din 18 ianuarie 2015 , de ascultat marți, 28 iulie în emisiunea “Concerte de 5 stele” de la ora 15.30.


Ana Voinescu