Arhivă : Recomandări Înapoi

Ultra High Flamenco la Concertele Radio România Muzical - 30 iunie 2015

Publicat: joi, 25 Iunie 2015 , ora 10.51

Un program cu o pregnantă tentă de jazz, având însă ritmuri și linii melodice desprinse din popularul flamenco. Cei patru instrumentiști performanți - José Quevedo (chitară), Paquito González (percuție), Alexis Lefevre (vioară) și Pablo Marín (contrabas) - membrii trupei "Ultra High Flamenco" - au evoluat în 4 iunie 2015 pe scena Sălii Radio cântând cu reală plăcere, într-o colaborare impecabilă.

A fost un concert cu adevărate demonstrații de virtuozitate, fie în secvențele solistice de mare efect, fie în ansamblu, etalând și o tehnică performantă, dar mai ales un talent cu totul special de a improviza, cu inventivitate și vervă, precum și de a relaționa cu spontaneitate și profesionalism.

"Realmente nu considerăm stilul nostru o fuziune jazz-flamenco." - afirma chitaristul Jose Quevedo, în interviul acordat colegului nostru Radu Mihalache. "Este adevărat că eu și Paquito Gonzalez, percuționistul grupului, suntem în primul și în primul rând interpreți de flamenco. Pablo Martin vine din mediul 'clasic', dar și cu diverse alte influențe: jazz, muzică veche, ș.a.m.d... el cântă tot felul de muzici, iar Alexis Lefevre este un muzician foarte deschis, versatil. El cântă de asemenea și la chitară și cunoaște folclorul sud-american, argentinian în special. Așa că noi propunem mai multe moduri de a privi muzica, nu doar flamenco-jazz. Folosim în compozițiile noastre structuri ale creației jazz, însă noi suntem deschiși și altor tipuri de muzică."

Vă invităm să (re)descoperiți stilul Ultra High Flamenco marți, 30 iunie 2015, atunci când sub genericul Concertele Radio România Muzical vă propunem să audiați, începând cu ora 19:30, evoluția celor 4 muzicieni de la Sala Radio din 4 iunie.

Lucian Haralambie