ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Recomandări Înapoi

Trei scene de concert europene la 'Concerte de 5 stele' în 1 iunie 2015

Publicat: luni, 1 Iunie 2015 , ora 15.30

Seara muzicală care a încheiat ediția de vara trecută a Festivalului Spoleto, Italia, a transformat Piazza Duomo într-o scenă de Broadway cu două staruri ale teatrului liric mondial: soprana June Anderson și baritonul Paulo Szot, în acompaniamentul Orchestrei Naționale RAI din Torino sub bagheta charismaticului dirijor, pianist și organist american, Wayne Marshall. Cunoscute secvențe din musicaluri de Richard Rodgers și Frederick Loewe, încheiau în 13 iulie ediția 2014  «Festivalul celor două lumi» de la Spoleto. Îl vom asculta pe fermecătorul bariton brazilian Paulo Szot și în partitura care i-a adus primul important premiu în actorie, un Tony Award, pentru rolul său în musicalul South Pacific de Rodgers and Hammerstein.


Ansamblul 'Cello Eight' interpretează 'Anotimpurile' lui Piazzolla în Festivalul Schleswig-Holstein

Pentru o a doua parte a emisiunii « Concerte de 5 stele » vom urca pe o altă scenă de festival estival european: la Castelul Kiel, în nordul Germaniei, în cadrul Festivalului de muzică clasică Schleswig-Holstein. Ascultăm un senzațional recital de 8 violoncele: « Cello Eight », ansamblu în care tinerei violonceliste argentiniene Sol Gabetta i se alătură Ivan Monighetti, Monika Leskovar și alți cunoscuți violonceliști pentru a interpreta între altele aranjamente după Vivaldi, Offenbach și Astor Piazzolla.


Actorul și cântărezul franco-german Dominique Horwitz dă glas șansonetelor legendarului Jacques Brel la sala Radio din Köln

În final, vă invit în compania unui star francez, actor, dar și cântăreț, Dominique Horwitz, cel care în 1992 câștiga « Leul de Aur » la Festivalul de Film de la Veneția, dar care, crescut cu legendarele șansonete ale lui Jacques Brel, a decis în anii 80 să le reinterpreteze, ceea ce i-a adus un imens succes și un premiu Mephisto. « Ne me quitte pas » și alte celebre șansonete ale cântărețui belgian Jacques Brel – în programul « Chansons » susținut în februarie 2014 alături de Orchestra Radiodifuziunii Germane din Köln, cu Enrique Ugarte, dirijor și aranjor.

« Nu mă părăsi, lasă-mă să devin umbra numelui tău, umbra mâinii tale...” muzica, versurile, viața lui Jacques Brel prin vocea lui Dominique Horwitz în FM, la Radio România Muzical, încheie ediția prelungită “Concerte de 5 stele” de luni, 1 iunie, de la ora 15.30 și până la ora 19.


Ana Voinescu