Arhivă : Recomandări Înapoi

Sărbătoare la 'Concertele Radio România Muzical' - 13-17 aprilie

Publicat: joi, 9 Aprilie 2015 , ora 13.06

Concertele Radio România Muzical vă aduc în Săptămâna Luminată alte cinci ediții speciale. Luni 13 aprilie, de la 17.00 sunteți invitați la o seară care a stat sub semnul dansului cum a fost cea din 13 decembrie 2014 propusă de Orchestra Română de Tineret sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal la Ateneul Român. Sub cupola Ateneului Român s-au desfășurat și cele trei concerte din actuala Stagiune Regală - aflată în derulare.

Aveți posibilitatea de a asculta marți 14 aprilie, de la ora 17.00 concertul Cameratei Regale din 29 noiembrie 2014 care i-a avut în prim plan pe doi discipoli ai maestrului Sergiu Celibidache: pianista Elizabeth Sombart și dirijorul Diego Miguel Urzanqui.

Următoarele concerte din Stagiunea Regală le veți putea asculta miercuri 15 aprilie și joi 16 aprilie de la 17.05. Este vorba despre înregistrarea concertului din 7 februarie 2015 cu Horia Andreescu la pupitrul Cameratei Regale și pianistul german Alexander Krichel - invitat și despre evenimentul din 22 martie 2015 care i-a avut în prim plan pe violoniștii Valentina Svyatlovskaya și Liviu Prunaru într-o seară a "Anotimpurilor" de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.

Seria celor cinci ediții speciale ale 'Concertelor Radio România Muzical' se încheie vineri 17 aprilie cu un eveniment desfășurat în Studioul "Mihail Jora". Veți avea parte de muzică de jazz de cea mai bună calitate ascultându-l de la 17.05 pe saxofonistul Ravi Coltrane în secvențe din concertul susținut în 22 februarie 2015 - un eveniment inclus în turneul de promovare al celui mai recent album - "Spirit fiction" propus de artist sub titulatura de Ravi Coltrane Quartet.

Cele cinci concerte în care, sub aspectul diversității, marea muzică și-a dat întâlnire cu maeștri consacrați, dar și cu unii dintre cei mai talentați tineri sunt invitațiile Radio România Muzical de luni până vineri în perioada 13 - 17 aprilie.

Jeanine Costache