Arhivă : Recomandări Înapoi

Ludovico Einaudi la 'Portret nonconformist' - 15 martie 2015

Publicat: miercuri, 11 Martie 2015 , ora 15.08

Ascultându-i muzica, dedicată cel mai adesea pianului solo, pătrunzi într-o lume guvernată de sonorități inefabile, meditative și adesea introspective. Fie că vorbim de muzica de film - căci semnătura sa se află pe coloane sonore distinse cu importante premii, de muzica ce poartă influențe ale folclorului african și armenesc sau de cea cu rezonanțe pop-rock, toate albumele italianului Ludovico Einaudi se înscriu în aceeași linie a muzicii clasice contemporane, scrise și interpretate într-un stil al cărui principal atribut este originalitatea.

Ludovico Einaudi, elev la Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Milano al celebrului Luciano Berio, a deprins de la maestrul său, dincolo de arta compoziției și a orchestrației, un anume fel, extrem de deschis și lipsit de prejudecăți, de a privi muzica.

Pentru Einaudi - un nume foarte cunoscut în Italia, prin prisma faptului că bunicul său a fost, vreme de 8 ani, președintele Italiei - muzica exprimă o stare de spirit, o oază de lumină, liniște, sensibilitate și expresivitate. O muzică despre care nu poți vorbi, o poți doar simți.

Este ceea ce vă invit să faceți duminică, 15 martie, de la ora 10.00, în emisiunea "Portret nonconformist", ce îl va avea ca protagonist pe compozitorul și pianistul Ludovico Einaudi.

Liliana Staicu