Arhivă : Recomandări Înapoi

Recital Martha Argerich & Daniel Barenboim - Arpeggio, 12 martie 2015

Publicat: vineri, 6 Martie 2015 , ora 12.05

Doi celebri pianiști originari din Buenos Aires, după 15 ani, din nou, parteri de recital - un eveniment excepțional semnat Martha Argerich și Daniel Barenboim.

Recitalul pe care cei doi l-au susținut în 19 aprilie 2014 pe scena Filarmonicii din Berlin, în cadrul zilelor Operei de Stat din Berlin, s-a concretizat într-o înregistrare ce a cuprins lucrări pentru două piane scrise de Mozart (Sonata KV 448), Schubert (Variațiunile D 813 pe o temă originală) și Stravinski (Ritualul primăverii).

Criticii au numit-o "o întâlnire a doi giganți ai pianisticii actuale", imediat după lansarea discului, în 20 octombrie același an. Două personalități deosebite, Martha Argerich și Daniel Barenboim - muzicieni de vârste asemănătoare, aproape de 75 de ani - , născuți amândoi la Buenos Aires, fiecare cu o carieră internațională de invidiat.

Punctul culminant al recitalului înscris pe acest album, unul inclus în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2014, a fost, fără îndoială, interpretarea muzicii baletului "Ritualul primăverii" de Igor Stravinski, în versiunea pentru două piane realizată chiar de compozitor în anul 1913.

Mai multe despre acest disc, lansat la Deutsche Grammophon în octombrie 2014, dar și opusul semnat de Igor Stravinski - Radio România Muzical, în rubrica CD Review, realizată de Marina Nedelcu, joi, 12 martie, începând cu ora 11.30, în cadrul emisiunii Arpeggio.

Lucian Haralambie