Arhivă : Recomandări Înapoi

Concertul de Anul Nou de la Viena - în retransmisie la Radio România Muzical

Publicat: joi, 22 Ianuarie 2015 , ora 9.26

La tradiționalul Concert de Anul Nou de la Viena din acest an, Zubin Mehta a fost dirijorul de onoare al Filarmonicii din Viena, aflându-se pentru a cincea oară pe afișul acestui prestigios eveniment găzduit de strălucitoarea sală aurie de la Musikverein din capitala Austriei. La cererea unui număr impresionant de doritori de bilete, de câțiva ani programul este prezentat publicului și pe 30 și 31 decembrie, dar momentul de vârf îl constituie categoric - și prețurile biletelor "argumentează" și ele acest statut - matineul din prima zi a anului.

Concertul din 1 ianuarie 2015 a fost difuzat în direct în peste 90 de țări, între care si România, și se estimează că a avut peste 50 de milioane de ascultători. Ca în fiecare an, acest eveniment care aduce în prim plan lucrări ale membrilor "dinastiei" Strauss a Vienei secolului XIX a cuprins și 5 piese noi pentru repertoriul acestor concerte de tradiție, iar organizatorii au ales sa puncteze si evenimente speciale pentru calendarul aniversărilor culturale ale anului care începe, marcând astfel 650 de ani de existență ai Universității din Viena și 200 ai Universității tehnice din capitala Austriei.

Nu ne rămâne decât să vă invităm - din nou - să pătrundeți în ambianța emoționantă a unei tradiții care aduce sclipiri de fast și bună dispoziție, de bucurie și elan, de iureș lipsit de griji și culoare încântătoare... O emblemă pentru întregul an: energia, lirismul, căldura, frumusețea și armonia valsului vienez!

Concertul de Anul de la Viena, în retransmisie la Radio România Muzical, în 23 ianuarie 2015, de la ora 17,05.