Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. În universul muzicii cu ...Mihai Zamfir

Publicat: miercuri, 7 Ianuarie 2015 , ora 12.17

Stând de vorbă cu scriitorul Livius Ciocârlie, mi-a spus: "Trebuie neapărat să realizați emisiunea În universul muzicii cu Mihai Zamfir, este un mult mai bun cunoscător al muzicii clasice decât mine".

Așa că am devenit curioasă.

Am aflat despre Mihai Zamfir acele lucruri pe care le poate descoperi oricine dă un simple search pe google: că este profesor universitar la Facultatea de Litere din București (unde a înființat catedra de limba portugheză), că a debutat în critica literară la 21 ani (în 1962) și că s-a bucurat de succes nu numai cu volumele sale de critică literară, ci și cu romanele sale de ficțiune. Că a fost ambasador al României în Portugalia (1997-2001) și în Brazilia (2007-2012).

Realizând interviul care stă la baza emisiunilor pe care le veți asculta în fiecare sâmbătă a lunii ianuarie, începând cu 10 ianuarie, ora 16.00, am aflat și că Mihai Zamfir a studiat vioara, a cântat în orchestra Liceului Dimitrie Cantemir, unde a fost coleg cu Vladimir Cosma. Dar și că ascultă zilnic muzică clasică, în special din discoteca sa de dimensiuni impresionante, că-l venerează pe Bach și că se identifică în prezent cu Triplul concert de Beethoven.

Dar și multe, multe alte amănunte despre legătura unui om de litere respectat al timpurilor noastre, cu universul artei sonore.

În universul muzicii cu Mihai Zamfir, în 10, 17, 24 și 31 ianuarie, de la ora 16.00. 

Cristina Comandașu