Arhivă : Recomandări Înapoi

Hilary Hahn este 'Interpreta zilei' - 27 noiembrie 2014

Publicat: miercuri, 19 Noiembrie 2014 , ora 10.47

Un artist cu un palmares impresionant care în cele două decenii de activitate de până acum a obținut tot atâtea Grammy-uri și a fost numit interpretul anului la premiile Gramophone din 2008. Violonista Hilary Hahn este Interpretul Zilei la Radio România Muzical joi, 27 noiembrie, chiar în ziua când împlinește 35 ani.

O prezență constantă pe copertele tuturor publicațiilor importante de muzică, dar și în publicații precum "Vogue"sau "Elle", Hilary Hahn a fost numită, în 2011, "Cel mai bun muzician tânăr al Americii" de către revista "Time". A început să înregistreze la doar 16 ani, semnând până în prezent peste 20 de discuri ce cuprind opusuri de Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Nicolo Paganini sau Sir Edward Elgar. Predilecția pentru muzica contemporană am descoperit-o împreună la Radio România Muzical, acolo unde v-am invitat să audiați Cele 27 de bisuri ale violonistei Hilary Hahn, un disc pentru care interpreta a colaborat cu pianistul Corey Smythe, inclus în campiania Votează discul de muzică clasică al anului 2014.

Fiecare înregistrare a ei a stat săpămâni în top 10 Billboard Classical. O imprimare din 2009 a unui concert, în care a alăturat muzică de Schoenberg și de Sibelius, a intrat nr. 1 în top și a rămas timp de 23 de săptămâni în acest clasament. Același album i-a adus lui Hahn al doilea Grammy: pentru cea mai bună interpretare ca solist. Primul premiu Grammy îl primise în 2003 pentru albumul cu concerte de Brahms și Stravinsky.

Joi, 27 noiembrie 2014, Hilary Hahn împlinește 35 de ani. La Radio România Muzical îi urăm "La mulți ani !" și o desemnăm Interpretul Zilei în cadrul emisiunii Arpeggio, realizată de Monica Isăcescu, atunci când, de la ora 10:00, aveți ocazia să audiați opusuri de Wolfgang Amadeus Mozart și Ludwig van Beethoven în versiunea violonistei.

Lucian Haralambie