Arhivă : Recomandări Înapoi

Soprana Barbara Hendricks la 'Arpeggio' - 19 noiembrie 2014

Publicat: joi, 13 Noiembrie 2014 , ora 13.11

Cu o licență în matematică și chimie obținută la 20 de ani, Barbara Hendricks și-a îndreptat pașii către o carieră în lumea operei studiind în New York cu Jennie Tourel la Juilliard School of Music. După șase ani de canto, în 1974 Barbara Hendricks a cucerit primele aplauze la Opera din San Francisco și Festivalul de la Glyndebourne.


O prezență scenică fermecătoare

Timp de mai multe decenii, soprana Barbara Hendricks a fost în opinia cronicarilor o prezență scenică fermecătoare, o cântăreață înzestrată cu o voce de soprană lirică cu un ton luminos și bogat, condusă cu inteligență și rafinament. A strălucit în cele mai râvnite teatre incluzând Teatrul Scala din Milano, Opera Covent Garden din Londra, Opera de Stat din Viena și Opera Metropolitan din New York. Daniel Barenboim, Leonard Bernstein, Sir Colin Davis, Herbert von Karajan, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Wolfgang Sawallisch și Sir Georg Solti sunt doar o parte dintre dirijorii celebri cu care Barbara Hendricks a colaborat live - în spectacolele și recitalurile susținute - și la cele peste 80 de înregistrări realizate cu studiourile consacrate sau cu propria casă de discuri "Arte verum" lansată în 2006.


66 de ani sărbătorește Barbara Hendricks

…pe 20 noiembrie, o artistă care în prezent se dedică proiectelor umanitare, dar și recitalurilor în care interpretează muzică sacră, jazz și negro-spirituals.

Pe cântăreața care în 1998 a interpretat rolul Liu în producția istorică cu opera pucciniană "Turandot" realizată la Orașul Interzis din Beijing o ascultați la Arpeggio în rubrica 'Opera și vedetele ei' (ora 11.00).

Jeanine Costache