Arhivă : Recomandări Înapoi

Leonidas Kavakos este 'Interpretul Zilei' - 30 octombrie 2014

Publicat: vineri, 24 Octombrie 2014 , ora 10.54
O înșiruire a premiilor obținute nu ar fi suficientă pentru a-l descrie pe acest mare violonist. Fie că se prezintă singur pe scenă, într-un ansamblu cameral sau în fața unei orchestre ca solist și, în ultimii ani, ca dirijor ... rezultatul este același - spectaculos. Virtuozitate, muzicalitate și integritatea felului de a cânta sunt cuvintele folosite pentru a-l caracteriza pe Leonidas Kavakos - Interpretul Zilei la Radio România Muzical.
Muzica a existat întotdeauna în casa lui din Atena. Părinții, muzicieni, au fost primii care i-au vorbit despre tainele viorii. În mod firesc, a urmat cursurile Conservatorului elen. La 19 de ani debuta pe scenele americane, iar doi ani mai târziu în palmaresul său figurau competiții de prim rang - Concursul Sibelius din Helsinki (1985), medalia de argint la Competiția Internațională din Indianapolis (1986) și în 1988 de două ori laureat - la Concursurile Naumburg din New York, respectiv Paganini (Genova).
Leonidas Kavakos a colaborat cu orchestre importante din întreaga lume, printre care Filarmonica din Berlin, Orchestra Regală Concertgebouw și Filarmonica din Viena - ca solist sau Camerata Salzburg și Orchestrele Simfonice din Londra și Boston - ca dirijor, în același timp desfășurând și o bogată activitate camerală.
În ziua în care împlinește 47 de ani, 30 octombrie, Leonidas Kavakos este Interpretul zilei la Radio România Muzical. De la ora 10:00, sunteți invitați să ascultați două opusuri în interpretarea violonistului elen, în emisiunea Arpeggio, realizată de Monica Isăcescu.
Lucian Haralambie