Arhivă : Recomandări Înapoi

VIDEO. 'The Hollywood Album - Escape to paradise' - Music box, 28 septembrie 2014

Publicat: vineri, 26 Septembrie 2014 , ora 17.08

Un disc de week-end: muzică de film interpretată de violonistul Daniel Hope, extrase de pe albumul The Hollywood Album - Escape to paradise, apărut la Deutsche Grammophon în 1 septembrie 2014.

Nu este orice fel de muzică de film - ci aranjamente după coloane sonore din perioada interbelică. Și nu orice fel de compozitori, ci o serie de autori europeni, forțați să părăsească Germania nazistă pentru a se stabili în America, printre ei, Miklos Rózsa, John Waxman, Hanns Eisler. Așadar, compozitori în exil, cu care violonistul Daniel Hope empatizează datorită propriei lui experiențe de viață: bunicii săi au părăsit Germania nazistă și s-au stabilit în Africa de Sud, iar apoi, din cauza apartheidului, părinții săi au plecat din Africa de Sud pentru a-și clădi o nouă viață în Anglia.

Daniel Hope are pe discul său Escape to paradise și invitați de marcă: pe celebrul Sting, care cântă pe o piesă semnată de Hanns Eisler și pe vocalistul german Max Raabe, solist al unei piese de Kurt Weill.

Adaug și prezența Orchestrei Filarmonicii Regale Suedeze, conduse de Alexander Shelley și avem un tablou complet al unui disc fermecător care reunește nu doar muzici de film vechi, printre care și celebra temă din Casablanca, dar și teme mai noi, de mare succes din Lista lui Schindler, Cinema Paradiso sau American Beauty.

Albumul poate fi ascultat duminică, 28 septembrie, de la ora 13.30 și este inclus în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2014.  

Cristina Comandașu